Mer om dominorally

Bygg ett dominorally

Du har säkert sett och hört om, ja kanske till och med provat det själv, att ställa upp en lång rad dominobrickor för att sedan putta till den första så att alla faller. Det kan vara en verkligt rolig sysselsättning om du har tålamodet till att bygga ihop en komplicerad dominobana. Självklart är det väldigt irriterande då om man råkar stöta till en bricka i mitten någonstans så att allt rasar innan det är färdigt, men det finns en lösning – Dominorally.

Under 1980-talet var Dominorally extremt populärt att spela. Leksaken bestod då i princip av en bil som man lassade full med brickor, och som sedan långsamt åkte omkring och placerade ut dominobrickorna åt dig. Självklart kunde man själv styra bilen så att banan man byggde såg ut som man ville ha den med kurvor och så vidare. I och med denna snillrika lilla uppfinning behövde man inte längre trilskas med att placera ut brickorna för hand och riskera att förstöra det innan det var klart.

Så Dominorally hade sin riktiga storhetstid under 1980-talet men det går fortfarande att få tag i denna roliga lilla manick. Den går att beställa på nätet, köpa i leksaksaffärer och på en del välsorterade antikaffärer. När man köper får man oftast ett helt litet paket med saker som hör till, det som brukar ingå är då, den fina lilla dominobilen, dominobrickor i olika färger och två AA-batterier. Om du lyckas få tag i ett riktigt lyxigt Dominorally ingår det även broar och en liten klocka som den sista brickan faller på.